RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro skjuler signaturbonuser

Sist oppdatert:
Norsk Hydro og Eivind Reiten har utbetalt tresifrede millionbeløp til det korrupte regimet i Angola for å lete etter olje og gass, men summen er hemmelig
Det melder Aftenposten tirsdag. Ifølge avisen har både Det internasjonale pengefondet (IMF) og Financial Times avslørt at presidenten i Angola lurer unna store deler av oljeinntektene.

I flere oljeland må de internasjonale oljeselskapene betale store summer i inngangsbillett for å få lov til å starte leting etter olje og gass. Ofte krever regimene at oljeselskapene ikke offentliggjør størrelsen på disse betalingene, som kalles signaturbonuser. Statoil opplyser at de har utbetalt 1,2 millairder kroner i slike bonuser, men Norsk Hydro vil ikke ut med beløpene.

Informasjonsdirektør Tor Steinum i Norsk Hydro sier at selskapet har betalt signaturbonus i Angola kontant. Betalingen er spesielt knyttet til blokk 34, der selskapet er operatør sammen med statsselskapet Sonangol. Steinum opplyser at Hydro er bundet av en avtale med myndighetene i Angola om ikke å offentliggjøre denne bonusen. Men han sier den er innbetalt til offisielle regjeringskontoer, skriver Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere