RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro skuffer

Sist oppdatert:
«Nye» Hydro klarer ikke innfri.
Eivind Reiten klarer ikke innfri forventningene til «Nye» Hydro. Aluminiumsselskapet leverer under forventningene i markedet.

Før skatt sitter Hydro igjen med 3,32 milliarder kroner i tredje kvartal mot 2,01 milliarder kroner i samme periode året før. Valutagevinster på 1,2 milliarder kroner reddet resultat før skatt etter gunstige sikringskontrakter. Lavere aluminiumpriser målt i norske kroner og et sesongmessig lavere salgsvolum for selskapets nedstrømsvirksomhet rammet driftsresultatet.

Driftsresultatet falt til 2,04 milliarder kroner fra 2,15 milliarder kroner i tilsvarende kvartal i fjor.

Langt under forventningene

Det er svakere enn hva analytikerne hadde ventet. Ifølge en sammenstilling innhentet av SME Direkt på vegne av TDN Finans ventet analytikerne et resultat før skatt på 4,23 milliarder kroner og et driftsresultat på 2,87 milliarder kroner.

Driftsinntektene for «Nye» Hydro ble på 22,06 milliarder kroner fra 24,04 milliarder kroner i tredje kvartal i 2006. Analytikerne hadde ventet 24,2 milliarder kroner.

- Tredje kvartal markerer starten for Hydro som et ledende aluminiumselskap med en unik energiportefølje som viktig konkurransefortrinn, sier Hydros konsernsjef Eivind Reiten i forbindelse med resultatpresentasjonen.

Store endringer

- Vi harvært gjennom en periode med store endringer og er nå klare for videre vekst med fortsatt fokus på førsteklasses drift i alle deler av vår virksomhet. Vi vil bygge på Hydros norgesbaserte kompetanse og tradisjoner, med verden som vårt marked. Jeg har store ambisjoner for Hydro, sier Reiten.

Aksjemarkedet er nådeløse etter skuffelsen fra Hydro. Aksjen faller 4,7 prosent til 78,70 kroner i det handelen starter i aksjen tirsdag morgen. Det betyr at over 4,8 milliarder kroner er skrelt bort fra prosent og markedsverdien er igjen under 100 milliarder kroner.

Lavere pris målt i kroner

Gjennomsnittlig realisert aluminiumspris innen oppstrømsvirksomheten ble på 2.597 dollar per tonn en oppgang fra 2.462 dollar per tonn i samme periode i fjor. Produksjonen av primæraluminium ble på 435.000 tonn fra 449.000 tonn i samme periode året før

Sammenliknet med tredje kvartal 2006 gikk den realiserte aluminiumprisen ned med en prosent målt i norske kroner, noe som ga en reduksjon på om lag 80 millioner kroner i driftsresultatet.

Ved utgangen av tredje kvartal har Hydro solgt 83 prosent av produksjonen i fjerde kvartal til 2.447 dollar per tonn.

USA trekker ned

- Forholdene er fortsatt relativt svake for Hydros virksomhet innenfor komponenter til bilindustrien og for den nordamerikanske ekstruderingsvirksomhetenMarkedsforholdene har vært stabile for nedstrømsvirksomheten i Europa, mens nedgangen har fortsatt på det nordamerikanske markedet, skriver Hydro i sin presentasjon

Utsiktene på markedet for profiler i USA er fortsatt svake, og det ventes en generell nedgang i markedet på 15-20 prosent i 2007 sammenliknet med 2006.

Stabil produksjon

Olje- og gassvirksomheten til Hydro produserte 540.000 fat oljeekvivalenter i tredje kvartal en nedgang på 8.000 fat om dagen fra samme periode året før. Det ga et driftsresultat på 11,04 milliarder kroner mot 11,5 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere