RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro utsetter Barentsboring

Sist oppdatert:
Hydro vil vente med å starte boringen i Barentshavet til av ankene mot tillatelse til boringen er ferdigbehandlet
Det er de norske miljorganisasjonene Bellona og Natur og Ungdom som har varslet anker i forbindelse med at Hydro har fått tillatelse til å bore i Barentshavet. Ifølge Aftenposten vil Hydro utsette borestart til alle ankene er behandlet.

Etter planen skal boreriggen "Eirik Raude" starte boringen på det Hydro-opererte Obelix i begynnelsen av desember. Boringen er beregnet til 30 dager. Det er ikke lov å bore i oljeførende lag på dette feltet etter 20. mars.

- Vi kommer ikke til å slepe riggen fra Troll til Barentshavet og starte boringen så lenge ankebehandlingen pågår, sier Hydros informasjonssjef Gisle Johanson til Aftenposten.

- Dette betyr at det ikke blir boring på Obelix, fordi en slik behandling kan ta inntil et halvt år. Vi vil levere en omfattende klage, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Miuljøverndepartementet bekrefter også at det ikek blir borestart før ankene er behandlet.

Fristen for å anke utslippstillatelsen går ut om en uke, men det se rut til at organisasjoene drøyer anket lengst mulig.

Etter jobben er gjort på Obelix, skal "Eirik Raude" videre og bore to Statoil-opererte brønner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere