RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro varsler dramatiske kutt (Ny)

Sist oppdatert:
Hydro og toppsjef Eivind Reiten kutter 800 ansatte ved selskapets norske aluminiumverk. De kontroversielle planene skal gi besparelsene på mellom 350 til 400 millioner kroner
Hydro skriver en melding at de årlige driftskostnadene skal reduseres med hele 350 til 400 millioner kroner. Kostnadene ved å gjennomføre omstillingsprogrammet er anslått til 800 millioner kroner. Disse kostnadene vil i all hovedsak bli belastet i 2004.

Videre beregninger selskapet har foretatt viser at kostnadskuttene vil kunne innebære en reduksjon av inntil 800 årsverk.

Omstillingen skal være gjennomført tidlig neste år.

Hydros styre besluttet i dag å fremme omstillingsprogrammet for endelig godkjenning i Hydros bedriftsforsamling.

- De norske aluminiumverkene har de seneste årene vært gjennom en periode med svake økonomiske resultater, skriver Hydro i meldingen

Innen Hydros metallproduksjon i Norge er det i dag om lag 3.400 ansatte. Alle bedriftssteder innen Hydros metallproduksjon i Norge vil bli berørt av denne omstillingsprosessen. Bemanningen vil bli redusert med om lag 20 til 25 prosent.

Forventet bemanningsreduksjon regnet i årsverk fordeler seg slik på de ulike bedriftsstedene:

Årdal ca. 285, Karmøy ca. 265, Sunndal 130, Høyanger 70 samt Oslo/ fellesfunksjoner 45.

I tillegg vil det innen 2006 bli bemanningsreduksjoner i Høyanger og Årdal som følge av utfasing av de eldste produksjonslinjene. Disse Søderberg-linjene blir faset ut som følge av internasjonale miljøkrav.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere