RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro vil doble klorproduksjonen

Sist oppdatert:
Norsk Hydro øker nå investeringen i kloranlegget på Rafnes og legger nå opp til en dobling av produksjonskapasiteten. Det betyr nye 700 millioner i oppgraderinger av det gamle anlegget
Hydro Polymers er allerede godt i gang med byggingen av et nytt kloranlegg på Rafnes i Telemark, men nå øker Hydro Polymers satsningen på det gamle kloranlegget.

Ifølge en pressemelding planlegger å konvertere sin eksisterende klorfabrikk på Rafnes til membranteknologi. Investeringen vil utgjøre om lag 700 millioner kroner.

Det tyske selskapet Uhde Gmbh er tildelt ansvaret for hoveddelen av konverteringen, som vil starte umiddelbart og er planlagt ferdigstilt i løpet av andre halvår 2006.

- Etter dette vil fabrikken være lik den nye klorfabrikken som allerede er under bygging på Rafnes, som også benytter siste generasjons membran-elektrolysører og som etter planen vil starte produksjonen senere i 2005, melder Hydro.

Disse to prosjektene vil samlet sett øke Hydro Polymers` produksjonskapasitet vesentlig, ved at produksjonen av klor og natronlut dobles til henholdsvis 260.000 tonn og 280.000 tonn.

- Denne investeringen vil sikre Hydro Polymers` posisjon
som en bærekraftig lavkost-produsent av klor og natronlut,
og vil styrke Rafnes-anleggets konkurransekraft innenfor
VCM-produksjon., sier direktør Anders Hermansson i Hydro Polymers.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere