RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro vil ekspandere raskt i vindkraft

Sist oppdatert:
Norsk Hydro fortsetter nå satsningen på vindkraftprosjekter både i Norge og i utenlandet i full fart, og de ser på både oppkjøp og allianser for å øke takten
– Vi har en hel portefølje med prosjekter, fra Båtsfjordfjellet i nord til Karmøy i sør, sier Knut Øvreås, leder for Olje & Energis enhet for fornybar energi.

Ifølge Øvreås vurderer Hydro både mulige oppkjøp og strategiske allianser med energiselskaper i Storbritannia og andre land.

Globalt er veksten i denne vindkraftsektoren verdsatt til åtte milliarder US-dollar i året. Vindkraftindustrien har økt med 500 prosent på verdensbasis siden 1997, med sterkest vekst i Europa, melder Hydro.

- Bare det å rekke halvveis i forhold til EUs mål innebærer bygging av 1.600 vindparker på størrelse med Hydros anlegg på Havøygavlen i Finnmark, sier Bjørn Drangsholt, ass. direktør innen fornybar energi og ansvarlig i Hydro for vindkraft i Norge.

Havøygavlen eies av joint venture-selskapet Arctic Wind, der Hydro har en eierandel på 44 prosent og det nederlandske energikonsernet Nuon har 56 prosent. Anlegget produserer 40 megawatt kraft i året og leverer elektrisitet til mellom 5.000 og 6.000 husholdninger (basert på et forbruk på 20.000 KWh pr. husholdning).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere