RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro vil ha mer i Shtokman

Sist oppdatert:
Norsk Hydro og generaldirektør Eivind Reiten vil ha 20 prosent av eierskapet i det russiske gigantfeltet Shtockman - for å sikre at jobben blir gjort sikkelig
I over 15 år har Norsk Hydro jobbet for å komme inn som deleier og partner i det gigantiske russiske gassfeltet Shtokman, men med høye gasspriser og få ledige reserver er kampen knallhard.

Dagens Næringsliv skriver at det innen det neste halvåret vil være avgjort hvem som blir partner med russiske Gazprom, som skal eier 51 prosent av feltet. Avisen skriver videre at Norsk Hydro ønsker seg en eierandel på 20 prosent i feltet, fra tidligere signalisert 15 prosent.

Dette fremgår av oljeselskapet siste prosjektstudie som ble levert Gazprom den 12. mai.

- Vi ønsker oss en betydelig eierandel. Det er viktig for oss å sikre at prosjektet gjennomføres til riktig tid, og til riktig kostnad, sier Hydros talsmann Lars Bjelvin til Dagens Næringsliv.

Norsk Hydros beste kort, som brukes for alt det er verdt, er nemlig en god historie hva gjelder å holde tids- og kostnadsplaner. Blant annet viser de til Ormen Lange-prosjektet, som de også har lokket russerne med eierandeler i. Ormen Lange-prosjektet betegnes i oljekretser som et mønster-prosjekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere