RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydro vurderer å legge ned i Porsgrunn

Sist oppdatert:
Fundamentale endringer i de globale markedsforhold for legert magnesium gjør det nødvendig med ytterligere omlegging av Hydros magnesiumvirksomhet.
Dette innebærer at Hydro vurderer å stanse driften ved magnesiumstøperiet i Porsgrunn. Situasjonen drøftes nå med de ansattes organisasjoner.

- Kinesiske produsenter av magnesium selger nå legert magnesium til det europeiske markedet til svært lave priser. Det er ventet at dette vil føre til et langsiktig lavere prisnivå. Dette prisnivået skaper en meget vanskelig konkurransesituasjon for støperiet i Porsgrunn og er årsaken til at Hydro nå vurderer å stanse produksjonen i Porsgrunn, sier direktør Dieter Braun i Hydros Automotive-sektor, som også omfatter magnesiumstøperiet i Porsgrunn.

Drøfter med ansatte
Endelig beslutning om magnesiumstøperiets framtid vil bli tatt etter at situasjonen er drøftet med de ansattes organisasjoner. Det er i dag vel 60 arbeidsplasser i støperiet.

Hydro vil uavhengig av beslutning omkring støperiet i Porsgrunn beholde posisjonen som den ledende globale aktør innen markedet for legert magnesium, og Hydros satsing for å fremme utvidet bruk av magnesium vil fortsette ved forskningssenteret i Porsgrunn, sier selskapet i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere