Hydro vurderer å stenge aluminiumsverk i Australia

Oslo (NTB): Hydro vurderer å stenge ned all produksjon ved aluminiumsverket i Kurri Kurri i Australia. Tidligere i år ble en av verkets tre produksjonslinjer lagt ned.

Hydro har nå startet diskusjoner med de ansatte i Australia om nedstengning av den resterende produksjonen ved anlegget nær Newcastle i New South Wales. 344 personer er ansatt der.

- Våre ansatte i Kurri Kurri har jobbet hardt for å bedre verkets kostnadsposisjon, og alle steiner er snudd. Til tross for omfattende innsats for å bedre lønnsomheten, er det fortsatt en svært utfordrende situasjon i Kurri Kurri, sier konserndirektør for forretningsområdet primærmetall i Hydro, Hilde Merete Aasheim.

Lave aluminiumspriser, usikre markedsutsikter og en sterk australsk dollar gjør at lønnsomheten ved Kurri Kurri-anlegget sliter. Med dagens markedspriser er det klart at aluminiumsverket ikke vil være lønnsomt på kort tid, og på lang sikt vil CO2-avgifter og økte energikostnader påvirke utviklingen negativt, mener Hydro.

Kurri Kurri-anlegget er heleid av Hydro. Det har tre produksjonslinjer. Den ene av dem ble lagt ned i januar i år. Anlegget hadde fram til da en årlig produksjonskapasitet på 180.000 tonn primæraluminium. Nå er den årlige produksjonen på 120.000 tonn. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.