RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydros logoer gjennom 100 år

Sist oppdatert:
Vikingskipet har vært Hydros logo i lang tid. Den første logoen var derimot helt annerledes.

Det såkalte "Kornakset" hadde et symbol som representerte en flammeovn i midten. Dette symbolet var omkranset av tre kornaksornamenter. Og mellom aksene var det et bokstavbilde sammensatt av bokstavene B og E – etter Birkeland og Eyde, selskapets to grunnleggere.

Vikingskipet fikk sin debut i 1910, og ble tegnet av maleren Thorolf Holmboe. Denne svært detaljerte utgaven viste seg imidlertid å være vanskelig å bruke på grove gjødselsekker, og det ble derfor tegnet en forenklet utgave av skipet i 1913.

Interessant nok var vikingskiplogoen så populær blant andre selskaper at Hydro i flere tilfeller måtte gå til sak – og i enda flere tilfeller true med å gjøre det – for å beskytte merket sitt.

Det viste seg imidlertid at eksklusive rettigheter til logoen ikke ga en løsning på alle problemer. En undersøkelse på slutten av 1950-tallet viste at det var 20 ulike versjoner av skipet i bruk i selskapet, et resultat av at Hydros ulike anlegg verden over tok seg kunstneriske friheter.

Symbolet som har vært identifisert med Hydro i nyere tid, er den forenklede silhuetten av et vikingskip med tre seilstriper og fire skjold som ble utviklet i 1972. De originale fargene var grønt og svart, men ble tre år senere erstattet med blått og hvitt.

Og for å styrke selskapets profil, ble navnet "Hydro" tatt med i logoen i 1982, noe som har vært videreført fram til i dag.

Kilde: Norsk Hydros nettsted

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere