RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hydros Qatar-samarbeid klart

Sist oppdatert:
Hydro og Qatar Petroleum er klar med sitt samarbeidsprosjekt for ett nytt aluminiumsverk. Sjekk saken her:
Torsdag melder Norsk Hydro at deres samarbeidsprosjekt med Qatar Pertroleum om å etablere et aluminiumsverk i verdensklasse er i gang.

De to selskapene har inngått en avtale om å opprette et samarbeidsselskap (joint venture) for utvikling, bygging og drift av aluminiumsverket som skal bygges i Qatar. Høsten 2004 ble det kjent at de to selskapene samarbeidet om å øke kapasiteten kraftig i Qatar.

- Avtalen er et viktig skritt videre for å bygge et av verdens største og mest konkurransedyktige primæraluminiumverk.

Det nye sleskapet har fått navn Qatalum og skal bygge og drive et verket som vil bestå av elektrolyseanlegg, støperi og anodefabrikk i tillegg til et eget kraftverk. De to selskapene vil ha 50 prosents eierandel hver, og planen er å starte produksjon i 2009.

Aluminiumverket vil få en årlig kapasitet på 585.000 tonn primæraluminium. Gasskraftverket har en planlagt installert effekt på 1.350 MW. Prosjektet skal lokaliseres i industriområdet Mesaieed i Qatar. Allerede i første byggetrinn vil det bli det største nye aluminiumverket som noen gang er oppført. Det vil være muligheter for å utvide den årlige kapasiteten ved aluminiumverket til om lag 1,2 millioner tonn. Aluminiumsverket vil dermed bli verdens største i sitt slag.

I en pressemelding skriver Hydro at Qatalum prosjektet har en sterk strategisk forankring. Qatar Petroleum vil bidra med en kombinasjon av langsiktig og meget konkurransedyktig tilgang på energi, samt en lokalisering og infrastruktur som kan romme et slikt stor prosjekt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere