RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høye faste kostnader preger Guinor

Sist oppdatert:
Gullselskapet Guinor Gold fortsetter å være preget av fallende produksjon og høye faste kostnader i forkant av at produksjonen skal gires opp
Utviklingen første til at Guinor i første kvartal hadde en kontantkostnad pr. unse gull som klart oversteg oppnådd salgspris. Kontantkostnaden endte på 549 dollar pr. unse, mens produksjonen ble solgt på kurs 429 dollar.

Driftsinntektene falt fra 8,79 millioner dollar i første kvartal i fjor til 6,53 millioner dollar i årets tre første måneder. Driftsresultatet endte på minus 3,33 millioner dollar og resultat før skatt på minus 3,82 millioner. I samme periode i fjor endte driftsresultatet på minus 5,23 millioner dollar.

Selskapet skriver i rapporten at dagens produksjon er i ferd med å falle som planlagt fra dagens anlegg, som skal bli erstattet av et mer produktivt anlegg sent i 2006. Dette gjør at resultatene preges av høye faste kostnader kombinert med lavere gullgehalt og økte energikostnader.

Det er belastet langt lavere letekostnader i årets første kvartal i tråd med at det store letearbeidet nå er nær sluttført. Letekostnadene falt fra 4,28 millioner i første kvartal 2004 til 0,23 millioner i årets periode.

Guinor meldte tidligere i år om en økning i ressurser og reserver i etterkant av letearbeidene som har pågått de to siste årene. I slutten av mars resulterte utviklingsarbeidet i en finansierbar gruvestudie med en årlig produksjon av 320.000 unser over en periode på 7 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere