RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høye forventninger til europeiske resultater

Sist oppdatert:
Det er ventet en kraftig resultatforbedring for europeiske selskaper i andre kvartal, og prognosene for 2004 har blitt skrudd kraftig opp siden nyttår
Analytikerne venter nå i snitt en økning i de samlede resultat pr. aksje for de 600 selskapene som inngår i det europeiske DJ Stoxx 600-indeksen på 24 prosent i år sammenlignet med 2003.

Det er en klar oppjustering fra prognosene ved inngang til året på 16 prosentsøkning i fortjenesten for DJ Stoxx 600-selskapene. Det går frem av estimater fra det franske analysehuset JFC, melder Reuters.

For de største europeiske selskapene som inngår i DJ Stoxx 50-indeksen har andre kvartalsestimatene blitt oppjustert med 16-17 prosent siden utgangen av mars som følge av den sterke resultatutvikling i første kvartal.

I USA så dras resultatsesongen i gang denne uken med blant annet fremleggelser fra store industrigiganter som aluminiumskonsernet Alcoa og konglomeratet General Electric. I tillegg skal internettkonsernet Yahoo legge frem tall denne uken.

Dete r først om en drøy uke at de europeiske selskapene begynner å publisere andre kvartalstall for alvor, med blant annet Philips og Nokia.

For tredje og fjerde kvartal er analytikerne mer skeptiske til utvikling for de europeiske resultatene, og visedirektør Bobby Rakhit i JCF ser nedjusteringer av estimatene for tredje og fjerde kvartal, spesielt innen teknologi. Ifølge Reuters viser tallene til JCF også en negativ trend for 2005-estimatene hittil i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere