RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høye gasspriser resten av året

Sist oppdatert:
Det amerikanske energidepartementets analytikere fortsetter å oppjustere prognosen for naturgassprisene i USA i 2003, og ser nå en pris ut året på nær 5 dollar pr. million btu
Naturgassprisen ved det viktigste priskrysset i det amerikanske naturgassnett, den såkalte Henry Hub, fortsetter å være historisk meget høy. Analytikerne i Energy Information Administration forventer nå at trenden vil fortsette ut året, og har ytterligere oppjustert prognosene.

EIA forventer nå en naturgasspris pr. million britiske termiske enheter (mbtu) på nær 5 dollar. Det går frem av månedsrapporten for april, i forrige rapproten var estimatet 4,80 dollar.

Naturgassprisen har de siste ukene fluktuert mellom 4,90 og 5,60 dollar, samtidig som lagrene av naturgass fortsetter å ligge på historisk lave nivåer en måned inn i sesong for oppfylling av de underjordiske lagrene.

Ifølge EIA lå gass i lager ved utgange av april 52 prosent under samme tidspunkt i fjor, og hele 41 prosent under fem årssnittet.

Dersom den amerikanske sommeren nå blir unormalt varm, mener EIA at naturgassprisene i sommer kan havne over 6 dollar pr. mbtu på månedsbasis.

Den ekstremt høye naturgassprisen og de lave lagrene kan gi en potensielle økning av oljeforbruket i USA, dersom oljeprisen begynner å ligge under paritet i forhold til naturgassprisen. Det er en rekke amerikanske kraftverk som da vil bytte fra naturgass til olje som brensel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere