RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høye hæler gir høyest julebord-risiko

Sist oppdatert:
Er du kvinne, skal på julebord og har på deg høye hæler bør du være ekstra forsiktig.

Ifølge forsikringsselskapet If oppstår det flest skader på julebord på forbindelse med dans. Utrente kvinner i høye hæler er den mest utsatte gruppen.

Risikosport
- En typisk julebordskade er brudd- eller leddbåndskade i ankelen hos kvinner. Dans på stiletthæler kan være rene risikosporten dersom forhåndstreningen ikke har vært tilstrekkelig - spesielt utover kvelden når herrene virkelig slipper seg løs, sier informasjonsdirektør i If, Jack Frostad til Nettavisen.

høye hæler sko

Han advarer både kvinner og menn mot å prøve seg på akrobatiske triks på dansegulvet. Heldigvis er skadene som oppstår på julebordets dansegulv ikke de mest alvorlige.

De alvorligste skadene skjer som oftest i forbindelse med slåsskamp i drosjekø. Men også en annen gruppe lever farlig.

Forsiktig langs veien
- Folk som velger å gå hjem til fots etter julebordet bør være ekstra forsiktig. Med litt promille i kroppen oppfører vi oss mer uforsiktig og uforutsigbart når vi går langs veien, sier Frostad og miner om at fotgjengere som blir truffet av bil ofte får alvorlige hode- og bruddskader.

I tilegg oppstår det alvorlige skader fordi noen blir ekstra "tøffe" og balanserer på rekkverk, krysser trikkeskinner og så videre.

Frostad gir følgende råd om hvordan komme seg skadefri gjennom julebordet:

  • Tren på forhånd hvis du har lyst til å svinge deg med stilettheler
  • De som velger å gå hjem til fots må være forsiktige. I mørket er det vanskelig å oppdage fotgjengere uten refleks, selv i opplyste bygater. Sørg i tillegg for godt fottøy til hjemturen
  • Ta vare på venner og kolleger som har fått mer alkohol enn de tåler - følg dem gjerne helt hjem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere