RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høye topper og intime konserter

Sist oppdatert:
Lyst å oppleve noe nytt i sommer? Gaute Grøtta Grav inviterer til høye topper og intime konserter når Norsk Fjellfestival starter 9. juli.

Norsk Fjellfestival i Romsdalen blir i 2007 arrangert for niende gang. I 2006 deltok nærmere 8000 mennesker på festivalens mange arrangementer. I løpet av festivaluka var det over 100 arrangementer fordelt på bl.a. turer, kurs, foredrag og konserter.

Utfordring for alle
I år inneholder festivalens program 150 arrangement, og festivalsjef Gaute Grøtta Grav gleder seg. Men - han klarer ikke å si hva han gleder seg mest til:

Tur til Kvandalstind.

- Det er helt umulig å svare på! Med så mye på programmet, og spenn fra de høyeste topper til intime konserter, kurs og foredrag, klarer jeg ikke å dra frem noe spesielt. Men jeg er stolt av at vi innfrir mottoet vårt: «en naturopplevelse for alle!»

- For det gjør vi. Enten du er tjukk, ung, gammel eller i toppform - hos oss får du en utfordring. Vi har alltid hatt fokus på familier, og vi har egne aktiviteter for barn og unge hver eneste dag. Men for oss som ikke har barn og familie, er det også flust av aktiviteter og samlingspunkter, sier Gaute, som trives i jobben som festivalsjef.

- For meg som er så glad i frisk luft og natur, har det vært utrolig kjekt å jobbe med Norsk Fjellfestival. Jeg har vært tilknyttet festivalen i flere år tidligere også - som frivillig. Å få lov til å videreutvikle arrangementet til hva den er i dag, har vært slitsomt, men utrolig gøy.

Idylliske omgivelser
Om Gaute ikke klarer å si hva han gleder seg mest til, klarer han å trekke fram noen av de mange arrangementene.

- Odd Nordstoga skal ha en utekonsert i ekstremt idylliske omgivelser. Værdame Gry Hege Thorslund holder kurs i hvordan vi kan tyde værtegn. P2s reiseguru Jens A. Riisnæs vil fortelle om alle fjellene han har opplevd og Farmen-Mikkel holder friluftskurs for de mellom 10 og 13 år, forteller festivalsjefen.

- I tillegg har vi en basecamp for de mellom 15 og 18 år oppe i fjellheimen, der de har et perfekt utgangspunkt for turer, rafting, klatring og gøy.

Fra åpningen av festivalen i 2005.

- Det er mye på programmet her som en ikke nødvendigvis forbinder med fjell og friluftsliv - som for eksempel vinkurs og konserter - hvorfor slike typiske «byaktiviteter» til fjells?

- Vi har idylliske Åndalsnes i Romsdalen som utgangspunkt for Norsk Fjellfestival. For meg er det utrolig viktig at folk som kommer hit får en opplevelse fra de kommer til de drar. For dagen er jo ikke over når vi er tilbake fra tur på ettermiddagen! På kveldstid arrangerer vi derfor kurs, konserter og foredrag - aktiviteter som er sosiale og lærerike. I tillegg har vi en koselig låve i sentrum av Åndalsnes hvor vi møtes hver ettermiddag og skryter av hvor langt eller bratt vi har gått på tur samme dag.

Stor interesse
Festivalen har opplevd enorm pågang etter billettsalget startet.

- De mest populære turene ble utsolgt etter et kvarter. Selv om vi har økt programmet med 50 arrangementer i år i forhold til i fjor, regner vi med at de fleste turene og kursene blir fulltegnet. Men det er fortsatt mulighet til å sikre seg noen riktige klassikere. Og på flere av turene våre trenger du ikke påmelding - og de er til og med gratis!

- Ellers må jeg si at responsen er overveldende, og telefonen står ikke stille på festivalkontoret. Utrolig kjekt, synes Gaute.

«Stoltzekleiven opp» i Bergen har profilert seg som "Norges bratteste mosjonsløp". Nå får de konkurranse.

- Vi har premiere på Norges Bratteste Motbakkeløp lørdag 14.juli - det blir stas, sier Gaute. Han vil også trekke fram Sigvart Dagsland i Grytten Kirke samt utdelingen av «Årets fjellgeit».

- Åpninga blir også spektakulær. ALT blir bra! Kom til Romsdalen og bli med ut i den frie naturen! utfordrer Gaute.

- Og en ting til - hvis du bestiger sju topper vi har valgt ut, kan du få kjøpe ei spesiell t-skjorte med «fjellkonge» eller «fjelldronning» på. Du rekker neppe de sju toppene i løpet av ei uke, men da har du desto bedre grunn til å komme tilbake neste år, avslutter en engasjert festivalsjef.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere