RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyere produksjon for Altinex

Sist oppdatert:
Altinex og konsernsjef Olaf Ellingsen økte produksjonen i tredje kvartal.
(Oppdatert med kommentarer fra Olaf Ellingsen)

- Vi opplever en fantastisk inntjening i selskapet, sier konsernsjef Olaf Ellingsen i Altinex til NA24 iMarkedet og sier videre at de er godt fornøyd med å komme med en produksjon som er over det de tidligere har guidet.

Oljeselskapet Altinex melder at de hadde en daglig produksjon på 10.700 fat oljeekvivalenter i tredje kvartal. Dette er rundt 2 prosent høyere enn hva selskapet tidligere har meldt at forventet å oppnå i samme periode.

Samme bruttoinntekter

De tidligere anslagene lå på rundt 10.500 fat oljeekvivalenter om dagen. Altinex melder at de hadde bruttoinntekter på 405 millioner kroner i tredje kvartal, som er på linje med hva selskapet tideligere har guidet.

Konsernsjef Olaf Ellingsen i Altinex forteller til NA24 iMarkedet at bruttoomsetningen ikke økte i takt med produksjonen siden selskapet fikk en oljepris som ble noe lavere enn det de guidet med tidligere. Det skal også ha vært valutaforskjeller som bidro til at omsetningen ikke fikk samme vekst som produksjonen.

I tredje kvartal oppnådde Altinex en gjennomsnittlig oljepris på like i underkant av 64 dollar når det er fratrukket kostnader i forbindelse med å sikre seg en god oljepris. Ellingsen sier til NA24 iMarkedet at Altinex hadde en tilsvarende oppnådd oljepris på 65,43 dollar i andre kvartal og at det var denne oljeprisen de 'budsjetterte' med da de kom med guidingen.

Analytiker lå feil

Selskapet gikk tidligere i høst ut og avviste at de ikke kom til å klare produksjonsmålet for tredje kvartal. Etter at det har gått rykter om at oljeselskapet ikke ville klare å oppnå den produksjonen de tidligere har guidet, tilbakeviste selskapet at de ikke ville klare å nå tidligere guidet produksjonsmål.

- Altinex følger produksjonen fra hvert produserende felt på daglig basis og ville dersom vår siste prognose for hele kvartalet var betydelig lavere eller høyere informere markedet umiddelbart, skrev selskapet på sine nettsider.

Olaf Ellingen forteller NA24 iMarkedet at en analytiker hadde glemt å ta med gassproduksjonen og at det var grunnen til at de måtte gå ut og tilbakevise påstandene om lavere produksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere