RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyeste boligbygging i USA på 16 år

Sist oppdatert:
Det er fortsatt fullt kjør på boligbygging i USA til tross for krigsfare og usikkerhet. Tallet i januar var det høyeste på 16 år
Housing starts i USA i januar tilsvarer en årlige rate på 1,850 millioner boliger. Det var ventet et tall på 1,765 millioner, ifølge Briefing.com.

Dette er det høyeste nivået på 16 år. Tallet for desember ble samtidig marginalt nedjustert fra 1,850 millioner til 1,847 millioner.

Tallet for byggetillatelser, "building permits", i januar tilsvarer en årstakt på 1,78 millioner, mens det var ventet 1,80 millioner.

Bakgrunn

Dette er tall som viser byggeaktiviteten for privatboliger i USA.

Housing starts viser antallet påbegynte privatboliger i USA hver måned, definert som første spadetak. Tallet oppgis som en årlig rate ut fra tallet den siste måneden.

Building permits viser en årlige rate for hvor mange byggetillatelser som er tildelt en gitt måned. Tallet vil normalt ligge noe i forkant av tallet for housing starts.

Det er imidlertid ikke påkrevd med byggetillatelser i alle deler av USA, slik at dette tallet normalt vil være lavere enn tallet for påbegynte bygg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere