RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyeste oljepris på 12 år

Sist oppdatert:
Oljeprisen fortsetter å krabbe oppover fredag, og er nå på det høyeste nivået på 12 år. Eksperter påpeker at vi er på vei inn i en sannsynlig krig med historisk lave oljelagre
Brent-olje for levering i april er fredag formiddag opp 0,3 prosent til 33,7 dollar på oljebørsen i London.

Oljeprisen er nå på det høyeste nivået på 12 år, i frykt for situasjonen rundt Irak. Samtidig er amerikanske oljelagre nå på det laveste nivået på 28 år.

OPEC skal møtes tirsdag, men signaler fra ledende medlemmer går i retning av at man nå ser bort fra målet om å holde oljeprisen mellom 22 og 28 dollar, fordi Irak-situasjonen er ekstraordinær.

Det er også betydelig tvil om OPEC vil klare å dekke opp for et eventuelt bortfall av olje fra Irak.

- Det er ikke nok OPEC-kapasitet til å dekke bortfallet av Irak, konkluderer Leo Drollas, visedirektør ved Centre for Global Energy Studies i London, ifølge Bloomberg News.

- Vi er på vei mot en sannsynlig krig med lave lagre, sier Drollas.

OPEC har økt produksjonskvotene to ganger i år, blant annet for å dekke bortfall av eksport fra Venezuela, som har vært gjennom en generalstreik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere