RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyesterett forkastet anken i selvmordssaken

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): To tenåringer som hjalp en venninne (17) å ta sitt eget liv, må sone fengselsstraff for medvirkning til selvmord. En av de dømte anket straffutmålingen til Høyesterett, men anken er nå forkastet.

De to tiltalte i saken, en mann og en kvinne, har erkjent straffskyld. De ble begge dømt til fengsel i to år, hvorav halvannet år ble gjort betinget. Kvinnen, som var 17 år da den tragiske hendelsen fant sted, aksepterte dommen og har nå sonet ferdig. Mannen anket straffutmålingen til Høyesterett, med ønske om å få fengselsdommen omgjort til samfunnsstraff. Den anken er nå enstemmig forkastet:

- Fengselsstraff av en viss lengde er den reaksjon som klarest uttrykker at samfunnet ikke kan akseptere den aktuelle handlemåte, heter det i Høyesteretts domsslutning.

Det var natt til 14. mars 2010 at den avdøde 17-åringen og de to andre møttes på fest. De to jentene tilhørte emo-miljøet i Stavanger og skal tidligere ha snakket om å ta livet av seg sammen. Den aktuelle kvelden sa avdøde til de to andres overraskelse at hun ville begå selvmord og at de måtte hjelpe henne.

Både Gulating lagmannsrett og Høyesterett fremhever at de tiltalte ikke på noe tidspunkt gjorde noe forsøk på å avverge handlingen, og at de i stedet bidro aktivt til realiseringen av denne. Deler av tiltaltes handlinger etterlater det retten beskriver som «et inntrykk av en nærmest uforståelig likegyldighet».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere