RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyesterett skal avgjøre om Nokas-ranere skal løslates

DEN GANG: Foto av Metkel Betew med Kjell Alrich Schumann i forgrunnen under straffesaken i Stavanger tingrett i 2005.
DEN GANG: Foto av Metkel Betew med Kjell Alrich Schumann i forgrunnen under straffesaken i Stavanger tingrett i 2005. Foto: Alf Ove Hansen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Høyesterett vil vurdere om de NOKAS-dømte Metkel Betew og Kjell Alrich Schumann skal prøveløslates fra forvaring.

Oslo (NTB): Kjell A. Schumann (48) og Metkel Betew (35) var de to eneste som ble idømt forvaringsdommer etter NOKAS-ranet i Stavanger 5. april 2004. Begge ble dømt til forvaring i 16 år, men har begjært seg prøveløslatt etter å ha sonet ferdig minstetiden på ti år. Schumann var den av ranerne som avfyrte de dødelige skuddene mot politiførstebetjent Arne Sigve Klungland.

- En sak for Høyesterett
Både tingretten i henholdsvis Sør-Trøndelag og Asker og Bærum kom til at Schumann og Betew kunne prøveløslates på spesielle vilkår. Det var påtalemyndigheten uenig i, og anket disse kjennelsene.

Borgarting lagmannsrett sa i juni ja til å prøveløslate Betew. Eidsivating lagmannsrett avslo imidlertid begjæringen fra Schumann.


Nå blir begge sakene behandlet sammen av Høyesterett.

Tormod Haugnes er aktor i begge sakene. Han varslet allerede før lagmannsrettsbehandlingen av sakene at disse begjæringene var en sak for landets øverste domstol.

– Jeg har ikke for vane å varsle en anke før en dom har falt, men jeg mener dette er en sak som bør bli prøvd i Høyesterett, sier Haugnes til NTB i juni.

Vil jobbe med barn
Både Metkel Betew og Kjell Alrich Schumann var en del av ransmiljøet på Østlandet før de ble arrestert for deltakelsen i Nokas-ranet i Stavanger i 2004.

Betew hevder at han, hvis han slipper ut, vil begynne å jobbe i barnevernet.

- Jeg er fullt fokusert på studiene. Målet er å jobbe i barnevernet med vanskeligstilte ungdommer, sa Betew da han møtte i Borgarting lagmannsrett.

Schumann har også tatt utdannelse og håper å kunne jobbe som tømrer utenfor fengselsmurene.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere