RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UNDER RETTSAKEN: Bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen (f.v.), politioverbetjent May-Lene Sakshaug og aktor Svein Holden under behandlingen av den såkalte gjerdrumsaken i Nedre Romerike tingrett. Kvinnen som var hovedtiltalt i Alvdal-saken og hennes daværende ektefelle er tiltalt for vold og grove overgrep mot sin eldste datter.
UNDER RETTSAKEN: Bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen (f.v.), politioverbetjent May-Lene Sakshaug og aktor Svein Holden under behandlingen av den såkalte gjerdrumsaken i Nedre Romerike tingrett. Kvinnen som var hovedtiltalt i Alvdal-saken og hennes daværende ektefelle er tiltalt for vold og grove overgrep mot sin eldste datter. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Høyesterett skal tirsdag vurdere Alvdal-forvaring

Sist oppdatert:
Høyesterett skal tirsdag vurdere hva som er riktig lengde på forvaringsstraffen for den dømte moren i Gjerdrum- og Alvdal-saken.

Eidsivating lagmannsrett dømte 20. februar den 49 år gamle kvinnen til forvaring i 18 år og én måned for seksuelle overgrep mot den eldste datteren, som nå er i slutten av 20-årene. Kvinnen ble også dømt til fengsel i 15 år i den såkalte Alvdal-saken, noe hun allerede har sittet i fengsel i fire år for.

LES OGSÅ: Alvdal-moren dømt til 14 års forvaring

Forvaringsstraffen fra februar er en fellesstraff for begge sakene. Kvinnen mener at minstetiden på åtte år og én måned er for lang og vil medføre at hun må sitte fengslet i tolv år før hun kan søke om prøveløslatelse, noe som vil bryte med regelen om maksimalt ti års minstetid for forvaringsdømte.

49-åringen håper Høyesterett vil redusere minstetiden med inntil to år.

– To år har stor betydning dersom kvinnen kommer i et situasjon hvor hun kan søke om løslatelse, sier advokat Harald Stabell, som skal representere kvinnen i Høyesterett.

Kvinnen anket dommen, både når det gjaldt straffutmåling og lovanvendelse, men Høyesterett vil tirsdag kun behandle den delen som gjelder minstetiden på forvaringen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere