RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyesterett vil prøve drosjeløyve-sak

Oslo (NTB): Høyesterett vil behandle en anke fra fire drosjeeiere i Oslo som ble fratatt sine løyver av Oslo kommune i forbindelse med den såkalte drosjesvindelsaken.

Sammen med en rekke andre drosjeeiere i saken krever de erstatninger på opp til hundre millioner kroner for tapte inntekter.

Drosjeeierne er uenige i at de i tillegg til ordinær straff også mistet sine løyver. De klaget dette inn til kommunens ankeutvalg, men løyvene ble inndratt umiddelbart, selv om klagesaken ennå ikke var ferdigbehandlet.

Høyesteretts ankeutvalg har tidligere besluttet at kommunen ikke hadde rett til å inndra løyvet til en drosjeeier før den endelige klagesaken var ferdig.

Advokat John Christian Elden representerer to av de fire drosjeeierne og sier til NTB at han er godt fornøyd med at saken skal fremmes for landets høyeste domstol.

- Høyesterett skal prøve det prinsipielle i at kommunen nesten ti år etter et forhold trekker tilbake løyvene i strid med det Høyesterett selv ga anvisning på i 2009. Vi har et godt håp om at det nå blir satt et endelig punktum for dem som har ryddet opp etter seg, gjort opp sin gjeld og sonet sin straff, sier han til NTB. (©NTB).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere