RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Anne Lill Wenek Aas (Telemarksavisa)

Høygravid kvinne påkjørt av desperado etter politijakt

Da høygravide Susanne og mannen Odd Steen Tveito skulle kjøre til siden for å slippe politibilene forbi, smalt bildesperadoen inn i siden på dem.

Det unge paret kjører fra Herkules til Skien sentrum.

Ved Gimsøy hører de sirener i det fjerne, og ved Bruene både ser og hører de at det kommer to politibiler like bak dem. Det de ikke ser, er at det kjører en bil foran de to politibilene. Føreren er på rømmen, med blålys i nakken, skriver Telemarksavisa.

Mistet hjulet
Bilen har bare ett parkeringslys på, og er vanskelig å se i mørket. På Bruene kjører de raskt inn til siden, slik at politibilene kan kjøre forbi dem.

Idet de skal parkere ved fortauskanten, kommer bildesperadoen i høy fart opp på fortauet. Odd rekker bare å si: «Det er visst en biljakt, dette», så hører han et smell i den høyre siden, som er så kraftig at hjulet faller av.

Både hjulet og forstillingen på bilen knekker i krasjet.

- Det var rart å se både politibilene og bilen de jaktet på forsvinne i full fart, mens vi sto der og sperret veien for de andre bilene som kom bak oss. De forsvant før vi rakk å blunke, sier Odd.

- Var dere redde for barnet i magen?

- Dersom bilen hadde kjørt på oss bakfra, kunne det gått utover ungen. Det kunne gått mye verre. Hadde den kjørt enda mer skrått, kunne jeg blitt drept, sier Susanne ettertenksomt.

Omfattende biljakt
Etter en omfattende biljakt, som varte i én time, ble en 23 år gammel kjenning av politiet pågrepet på Bakken i Skien senere på kvelden.

- Han er pågrepet og siktet for bilbrukstyveri og for å ha stukket fra politiet, sier operasjonsleder Aadne Røilid ved Telemark politidistrikt.

Bilen skal ha vært stjålet fra en adresse i Siljanvegen.

- Bilen stoppet ikke for kontroll i Hesselbergsgate, sier operasjonslederen. Flere politipatruljer og en hundepatrulje detok i jakten.

- Hadde flaks
Politiet tok også med seg en 17 år gammel jente fra Skien til politistasjonen. Hun skal ha vært sammen med den siktede 23-åringen.

Til tross for den skremmende opplevelsen, virker Susanne og Odd Steen Tveito rolige. Bilen deres, en Golf, er ikke lenger kjørbar.

- Bilen gikk føyken, men den er det ikke så farlig med, sier de vordende foreldrene. Dem er det ikke en skramme på:

- Vi hadde flaks.

Les flere saker i Telemarksavisa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere