*Nettavisen* Nyheter.

Hylles i USA som en ekte «Top Gun»-helt

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / Skjermdump Vimeo

Petter Stordalen får oppmerksomhet i verdenskjent magasin. Se video.

12.01.13 18:59

Petter Stordalens hotellimperium går for fulle sylindre. I 2012 havnet bunnlinjen til Nordic Choice Hotels på nærmere 550 millioner kroner.

Nå får også den norske rikmannskjendisen oppmerksomhet av det prestisjetunge økonomimagasinet Forbes.

I artikkelen, som har tittelen «This Is Why I'm Hot, Billionaire Style», trekker de frem Stordalens kamp for miljøet, hans berømte energinivå og omgang med verdenskjendiser som Bob Geldof.

«Han kunne ikke vært en hyggeligere fyr. Han forklarte oss ivrig hvordan hans egen far trente ham i business fra ung alder ved å gi ham forskjellige jobber i familiebutikken. Hans tøffeste rivaler på den tiden var andre butikkdamer i byen. De hadde funnet bedre jordbær enn han hadde gjort med sin tenårings-intuisjon» kan man blant annet lese om den norske økonomikjendisen.

Helikopter-stuntet
I november åpnet han sitt nye hotell Clarion Hotel Arlanda Airport. Stordalen hadde invitert en rekke nordiske personligheter fra finans- og kjendisverdenen for å overvære åpningen, og de fikk se den norske hotellgründeren rappellerer ned veggen på sitt eget hotell.

Dette har Forbes latt seg fascinere av.

- Se videoen og legg merke til det personlige helikopteret og Stordalens navn på hjelpen, som minner om en helt i «Top Gun», skriver de om åpningen i Arlanda.

«Top Gun» er som mange vet en verdenskjent film om jagerflypiloter, der Tom Cruise spiller hovedrollen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Men de har også fått med seg at dette ikke er Stordalen «ute av karakter».

«Faktisk er ikke dette noe uvanlig når det gjelder Stordalen. De siste årene har han blant annet blitt heist ned fra taket ikledd hvit dress under en hotellåpning i Gøteborg. Han kjørte motorsykkel gjennom lobbyen i Clarion-hotellet i Trondheim. Han satte fyr på en en el-gitar under åpningen av Clarion-hotellet i Drammen. I 2002 lenket han seg fast til det britiske atomgjenvinningsanlegget i Sellafield i et forsøk på å tale miljøets kamp», skriver Forbes, tydelig fascinert over nordmannen.

Her kan du selv se Forbes-videoen:

HTML EMBED

Dette er imidlertid ikke første gang hotellkongen blir omtalt i det verdenskjente magasinet. I mars kom han med på Forbes' liste over milliardærer, der han endte som nummer 1015 på listen.

Det er kanskje ikke så rart at nordmannen vies spalteplass i Forbes. Stordalens Nordic Choice Hotels er nemlig blitt dobbelt så stort som hotellkjeden Rica.

Sammenlignet med tilsvarende hotellselskap er nettoverdien av Nordic Choice Hotels trolig på rundt 6,5 milliarder kroner.

I 2001 tok han over hele den nordiske hotellkjeden og siden har veksten vært formidabel og som nå består av nesten 160 hoteller.

- Hva er hemmeligheten?

- Det er veldig enkelt. Jeg har ansatt folk som er bedre enn meg selv, sa han da Nettavisen spurte denne uken.

- Må tørre å gi jernet
Siste hotell på stammen er «The Thief» på Tjuvholmen i Oslo. Hotellet ligger vis a vis det nye Astrup Fearnley-museet, er på 7.500 kvadratmeter fordelt på 119 rom og er Oslos første hotell med direkte sjøtilgang

Hvor mye det har kostet vil han ikke ut med, men trolig har Stordalen, i samarbeid sammen med Aspelin Ramm og Selvaag, lagt godt over 600 millioner kroner på bordet før herligheten stod ferdig.

- For å få til dette må du la kalkulatoren ligge langt borte. Du må bygge med hjerte. Det nytter ikke å si at kassa er tom og at man må kjøpe utsmykningen på Ikea, sa Stordalen.

- Du må tørre å gi jernet helt, fulgte han opp med.

Da kan det nemlig hende at du får pryde sidene til et av verdens største økonomimagasiner.

P.S: Nettavisen har ikke lyktes med å få tak i Stordalen lørdag kveld.

LES FLERE SAKER:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag