Skakun er en av de ukrainske soldatene som har omkommet etter at Russland invaderte Ukraina natt til torsdag. Han hylles som en helt av ukrainske myndigheter etter at han meldte seg frivillig til et oppdrag som skulle koste soldaten livet.

Les også

«Du må ikke sove, du må ikke sove!»

- Vitaliy Skakun er vår helt som uselvisk døde for sitt land og sitt folk, skriver ukrainske myndigheter i en uttalelse på det sosiale mediet Telegram.

For å hindre fremrykkingen av russiske styrker ble det besluttet å sprenge en strategisk viktig bro ved Krim-halvøya i Ukraina fredag. Skakun meldte seg frivillig til å utføre denne oppgaven.

På et tidspunkt skal medsoldatene ha fått beskjed via samband at broen var armert og at han selv ville sprenge den til tross for at han ikke hadde mulighet til å komme seg unna. Like etterpå eksploderte broen og tok med seg Skakun i døden.

Det er umulig å vite hvor mange som har mistet livet i krigen i Ukraina. Ukrainske myndigheter hevdet fredag ettermiddag at russerne hadde mistet 2.800 soldater, mens russerne på sine side hevder de har hatt ubetydelige tap.

Russland har vært tydelige på at de kun vil angripe militære mål, mens ukrainske myndigheter hevder flere sivile er drept av russiske styrker.

Les mer: Minutter før de blir drept kommer soldatene med klar beskjed til russerne

Nettavisen i Moldova: Naboer i frykt for Putin: Tør ikke bli identifisert