RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hyllet terrorist på Facebook

GJERNINGSMANNEN: 22 år gamle Omar Abdel Hamid El-Hussein er mannen som drepte to sivile og såret fem politifolk før han selv ble drept.
GJERNINGSMANNEN: 22 år gamle Omar Abdel Hamid El-Hussein er mannen som drepte to sivile og såret fem politifolk før han selv ble drept. Foto: Privat
Sist oppdatert:
Politiet vurderer pågripelse.

Politiet på Jylland vurderer om de kan sikte en 26 år gammel mann fra Aarhus som på sin Facebook-profil hyller den antatte gjerningsmannen bak terrorangrepene i København.

«Je suis Omar» skriver en 26 år gammel palestinsk/dansk mann fra Århus på sin Facebook-side, skriver Jyllands-Posten.

Etter angrepet på satiremagasinet Charlie Hebdo, ble uttrykket «Je suis Charlie» synonymt med støtte til ytringsfriheten de døde avistegnerne kjempet for.


Den 26 år gamle Århus-mannen snudde uttrykket på hodet og brukte det til støtte for 22 år gamle Omar Abdel Hamid El-Hussein  som gjennomførte to brutale terrorangrep i København lørdag.

Under overskriften «Je suis Omar» skriver han «Hvil i fred vå kjære broder Omar Abdel Hamid El-Hussein. Allah yerhamak. Vi er alle Omar».

«Allah yerhamak» betyr «Allah velsigne deg» på arabisk.

Flere hadde liket hyllesten på mannens FB-side.

– Vi er i øyeblikket i gang med å gjøre en juridisk vurdering av Facebook-uttalelsene. Våre jurister skal vurdere om det er tilstrekkelig grunnlag for om vi kan mene at det er snakk om en straffbar handling, sier etterforskningsleder Ole Madsen ved Østjyllands Politi, melder NTB.



Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere