RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyoktan i emisjonsmarkedet (Ny)

Sist oppdatert:
Det norske emisjonsmarkedet går på høyoktan om dagen. Det ble meldt om ikke mindre en tre nye aksjeemisjoner i det norske markedet etter børsstengning torsdag. Les mer he
Her kan du lese om emisjonssakene fra fredag morgen:

Tandberg Data tok en 10 %er
IGE-emisjonen i boks

Hele tre selskaper var ute og hentet penger i det norske aksjemarkedet torsdag ettermiddag. Selskapene var fra tre ulike sektorer, teknologi-, oljeservice- og gull-sektoren. Dermed blir det sterke norske emisjonsmarkedet som har vært i år ytterligere forsterket.

Børskandidat heter penger før børs

Meglerhuset Pareto var i markedet torsdag med et nytt oljeservice-prosjekt. Børskandidaten DeepOcean ASA hentet inn 283 millioner kroner, ved å utstede 16,7 millioner aksjer. Aksjene ble priset til 17 kroner pr. aksje i emisjonen. Selskapet melder om stor interesse, og 275 norske og internasjonale investorer tegnet seg i emisjonen.

Undervanns-serviceselskapet planlegger en notering på Oslo Børs i månedsskiftet november-desember.

Ellers var meglerhuset IGE ute med en emisjon torsdag ettermiddag. Gullselskapet har hyret inn meglerhuset Terra Securities for å sondere mulighetene for en emisjon. Kapitalinnhentningen vil foregå gjennom en book-building prosess, opplyses det til iMarkedet.no.

- Formålet med emisjonen er å styrke selskapets egenkapital og veksttakt, samt ta fordel av strategiske muligheter, skriver selskapet i en melding.

Emisjonen til IGE vil bli på maksimum 18 millioner aksjer, noe som tilsvarer 6,16 prosent av aksjekapitalen. Hvis torsdagens sluttkurs legges til grunn, heter IGE inn 35 millioner kroner.

Emisjonsplaner også innen teknologi

Også innen teknologisektoren ble det meldt om emisjonsplaner torsdag ettermiddag. Tandberg Data ønsker å hente inn inntil 10 prosent av aksjekapitalen, eller inntil 55 millioner kroner.

For å selge inn emisjonen melder Tandberg Data samtidig om nye leveringer av halv høyde LTO2 kompatible båndstasjoner til Dell. I tillegg meldes det om en levering til en japansk kunde av samme produkt.

Tandberg Data venter nå sterk omsetningsvekst ut året, men tror ikke at tredje kvartal blir bedre enn det svake andre kvartalet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere