RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hyperaktive jenter får problemer

Sist oppdatert:
Forskning viser at hyperaktive jenter ofte utvikler flere uvaner og risikoer enn andre barn.

(SIDE2): Forskerne hevder at jenter som er hyperaktive som barn sannsynligvis har en større sjanse til å utvikle hjerteproblemer senere i livet, enn andre barn.

Det finsket forsøket fulgte 708 barn fra barndommen og til de ble voksen. De fant ut at hyperaktive barn som var sosialt isolerte og hadde problemer med andre mennesker, hadde en større sjansen for å utvikle dårlige egenskaper som for eksempel røyking i voksen alder. Dette melder HealthDay.

Dataene ble hentet i perioden da barna var fra 3 til 9 år tidlig på 1980-tallet. I 2001 og 2002 ble de samme personene undersøkt med ultralyd for å sjekke hvordan det sto til med helsen. De ble også spurt ut om sine røykevaner.

Det var også større sjanse for at de som var hyperaktive som barn, i dårlig humør og hadde en lav selvbeherskelse, røykte som voksen. Jenter som hadde problemene som barn hadde størst sjanse for å både ha høyt blodtrykk og være overvektig som voksen.

Forskerne ved universitetet i Helsinki spekulerer i om stress kan være årsaken til de mange faktorene. De har en teori på at hyperaktive barn stresser mer enn andre barn, ettersom de til en hver tid får beskjed om å roe ned.

Flere helsesaker finner du her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere