RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ENDTE I RETTEN: Farris Bad anså det hele som et uhell og ønsket ikke å forfølge saken, men mannen måtte likevel møte i Larvik tingrett.
ENDTE I RETTEN: Farris Bad anså det hele som et uhell og ønsket ikke å forfølge saken, men mannen måtte likevel møte i Larvik tingrett. Foto: Elisabeth Løsnæs (Østlands-Posten)

Hyrdestund på spahotell endte med brannalarm og bot

Paret tente lys før hyrdestunden på Farris Bad, men underveis begynte ei pute å brenne. Da alarmen gikk, kom politiet til stedet.


LARVIK (Østlands-Posten): Etter å ha kost seg i spavdelingen, tok det unge paret med seg telys opp på hotellrommet. På hotellrommet de hadde leid for ei natt, tente de stearinlys og begynte å drikke. Telysene sto på ei hylle over senga, men det var allikevel ikke langt nok til at de sto i sikkerhet for parets seksuelle samkvem.

Les saken i op.no

Putebrann

Under akten kom ei stor pute seg delvis opp på hylla, noe som førte til at den tok fyr. Mens de hadde sex, begynte puta å brenne og brannalarmen på hotellet gikk. Mannen (23) fikk slukket brannen ved at han tok puta med seg på badet. Etter dette løp han ned i resepsjonen for å fortelle at brannen var slukket. Da politiet kom til stedet, noterte de seg at begge var ustøe og snøvlete grunnet alkoholinntaket.

Farris Bad anså det hele som et uhell og ønsket ikke å forfølge saken. Mannen måtte likevel møte i Larvik tingrett tiltalt for uaktsomhet ved å ikke opptre forsvarlig og ikke forebygge brann.

Uhell

23-åringen nektet straffskyld, selv om hendelsen og årsaken til brannen i puta var korrekt.

«Tiltalte har forklart at det bare var et uhell, og at det ikke kan være slik at enhver som tenner stearinlys på soverommet skal straffes», står det i dommen mot Larvik-mannen.

Retten mener imidlertid at mannen opptrådt uaktsomt og ga han en bot på 7.000 kroner, noe som var i tråd med boten han fikk fra politiet i utgangspunktet, men som han ikke ville godta.

Kvinnen som var med på hyrdestunden har tidligere fått en bot på 7.000 kroner for uaktsom opptreden.

Retten viser til at når man tenner lys, har man ansvar for at det ikke oppstår farlige situasjoner.

Ikke lov

«På et hotell er brannsikkerheten spesielt viktig siden skadepotensialet er stort. Det er derfor ikke lov å tenne lys på rommet», står det i dommen.

Retten peker også på at kombinasjonen av levende lys og alkohol, er skummel.

Mannen må betale saksomkostninger på 1.000 kroner.

Se flere saker i op.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere