RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre: – Norge har ikke trengt beredskapslager for korn siden krigen

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Beredskapslageret for korn, som ble avviklet i 2003, ble ikke brukt i beredskapssammenheng etter krigen. Det viser en gjennomgang Statens landbruksforvaltning har gjort for Høyre.

Mandag ble det kjent at Felleskjøpet Agri kjøper landets største kornsilo. Det skjedde samtidig som regjeringen utreder behovet for et beredskapslager for korn.

– Et beredskapslager koster penger og krever ressurser. Det er mange ting som er mer fornuftig å bruke statlige penger på enn et beredskapslager for korn, sier Høyres næringspolitiske talsmann Gunnar A. Gundersen til NTB.

En gjennomgang Statens landbruksforvaltning har gjort for Høyre viser at Norge ikke brukte sitt beredskapslager for korn etter krigen og fram til det ble avviklet i 2003.

– Behovet for egen kornberedskap blir mindre etter hvert som verden blir stadig mer integrert. Siden andre verdenskrig har vi vært igjennom både koreakrigen og den kalde krigen, uten at vi måtte benytte oss av kornberedskapen, sier Gundersen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere