RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre: Annen forståelse av skatt i arvespørsmål enn før

Oslo (NTB): Høyre dempet før valget folks frykt for skattesmell ved arv, men partiet medgir nå at folk som blir rammet, kan oppleve det som løftebrudd.

Parlamentarisk leder i Høyre, Trond Helleland, uttalte før valget i høst at det ikke var grunn til å frykte skattesmell ved arv.

- Spørsmålet er om metoden for beregning av skattemessig inngangsverdi vil endres som følge av at arveavgiften bortfaller. Vi kan ikke se at det er grunnlag for å mene det. Det betyr at skattemessig inngangsverdi for arvtakeren fremdeles skal være markedsverdi på tidspunktet for arv. Det er en forutsetning at arv fortsatt skal registreres og ny inngangsverdi med det, skrev Helleland i en epost som Nationen har fått tilgang til.

Regjeringen fjerner fra nyttår arveavgiften. Det kan gi langt høyere inntektsskatt ved salg av arvet eiendom. Metoden for å regne ut avskrivningsgrunnlag ved generasjonsskifte, blir endret, noe fagfolk og næringsorganisasjoner ifølge avisen mener kan gi kraftig skatteøkning for mange.

Høyres finanspolitiske talsmann Svein Flåtten sier det ikke er snakk om løftebrudd.

- Når man går inn i en sak, kan man støte på teknikaliteter. Det kan gjøre at man kommer fram til en annen totalitet. Jeg synes likevel ikke man kan si at vi har snudd, sier Flåtten. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere