RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre avviser økt eiendomsskatt

Oslo (NTB): Finanspolitisk talsmann i Høyre, Svein Flåtten, sier tvert nei til økt eiendomsskatt, slik flere ledende økonomer ønsker.

- Dette er vi fortsatt imot. Folks hus, boliger og fritidsboliger er et spesielt gode i vårt klima, som ikke skal beskattes mer enn det allerede gjøres. Dessuten mener jeg det vil være rom til å redusere formuesskatten uten å bytte den ut med noe annet, sier Svein Flåtten til Aftenposten.

Heller ikke NHO ser for seg at formuesskatten skal erstattes av innføring eller økninger i andre skatter eller avgifter.

- Nei, vi har ikke sett for oss det. Vi er mot at man skal ha en tenkning der én krone i lettelse må være én krone inn. Veksten i norsk økonomi gjør det mulig - til en viss grad - å øke nødvendige investeringer eller sørge for viktige skattelettelser uten å svekke balansen i budsjettet, sier direktør for næringspolitikk i NHO, Petter Brubakk.

I Aftenposten lørdag tok en rekke økonomer til orde for å øke eiendomsskatten. Skatteekspert Ernst Ravnaas sa at om regjeringen hadde innført en nasjonal eiendomsskatt, kunne hele formuesskatten vært fjernet kjapt.

- Hvis Høyre og Frp hadde akseptert å innføre eiendomsskatt, hadde de fint greid å fjerne formuesskatten på fire år. På denne måten kunne man hentet inn de om lag 15 milliardene man trenger for å kompensere for bortfallet av formuesskatten, sa han til Aftenposten. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere