RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (Kunnskapsdepartementet)

Høyre blar opp for å videreutdanne lærere

Høyre vil bruke seks milliarder kroner på å videreutdanne minst 25.000 lærere innen 2020.

Høyres skolevalgløfte vil koste over en milliard kroner hvert år og altså komme opp i seks milliarder kroner i hele perioden, skriver Dagbladet.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier han vil ha fullt trykk på etter- og videreutdanning av lærere, og at pengene ikke må brukes på for eksempel heldagsskole uten mer faglig innhold, som han påpeker at noen partier ønsker.

Statsminister Erna Solberg (H) forsvarer satsingen på videreutdanning av lærere ved å vise til at én av sju norsklærere ikke har fagfordypning i faget de underviser i. Det samme gjelder en av fem mattelærere.

Onsdag presenterte kunnskapsministeren sin lenge varslede realfagsstrategi på Teknisk Museum i Oslo. Nye og bedre undervisningsmetoder, tidligere start med algebra og systematisk realfagsjobbing i alle barnehager er formelen som skal få norsk skole ut av realfagskrisen, ifølge Høyre-statsråden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere