RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre dropper Hafslund-salg

Sist oppdatert:
Oslo Høyre dropper salget av kommunens Hafslund-aksjer av frykt for å tape høstens valg. Dette kan føre til kursfall for Hafslund og Rune Bjerke
Det er Dagabladet som erfarer at valgkampstrategene i Høyre er kommet til at man ikke kan ta belastningen med salget, som ikke er en sak som har god oppslutning blant oslofolk.

I tillegg er det frykt for at Rune Gerhardsen etter et salg vil kunne leke julenisse med rundt fire milliarder kroner fra salget.

Dessuten er salget et belastning for samarbeidet med Kristelig Folkeparti.

Begrunnelsen ventes å bli at man ikke har oppnådd en god nok pris for aksjene.

Dette vil etter alt å dømme medføre et kraftig kursfall på Hafslund-aksjene.

Hafslund-aksjen steg i vår fra rundt 25 kroner til rundt 40 kroner, etter at salgsplanene ble kjent. På dagens kurser er selskapet verdt mellom 7 og 8 milliarder kroner.

- Vi har ennå ikke tatt noen beslutning om salg eller ikke. Beslutningen fra 7. april om at prosessen skal være avsluttet på denne siden av sommeren, står ved lag, sier Oslos finansbyråd, André Støylen, til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere