RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre erkjenner ansvar for at mye gikk galt 22. juli

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Høyre satser massivt på beredskap og politi i sitt utkast til nytt partiprogram og erkjenner samtidig at partiet må bære ansvar for at mye gikk galt da terroren rammet Norge.

- Det som gikk galt 22. juli, skyldes ikke bare politikken som ble ført i det siste. Også Høyre har vært i regjering og må bære sin del av ansvaret for en beredskap som sviktet. Selv om den sittende regjering selvsagt har et hovedansvar etter seks år med flertall, sier Bent Høie, lederen av Høyres programkomité, til Aftenposten.

Høie sier videre at Høyre har påpekt flere mangler som ikke er fulgt opp under den rødgrønne regjeringen.

- Men alle partier bør nå diskutere svakheter i beredskap og samfunnssikkerhet i forbindelse med programarbeidet, sier han.

Høyre presenterer tirsdag et utkast til nytt partiprogram for årene 2013 til 2017. I programmet legger partiet opp til å styrke beredskapen og gjøre politiet i stand til å takle terror og alvorlig kriminalitet.

Tiltakene Høyre ønsker, er flere storøvelser der nødetatene trener sammen, nøye presisering av politiets beredskapsansvar, å gjøre Forsvaret tilgjengelig for nasjonal krisehåndtering, opprusting og styrking av PST i kampen mot terror, styrking av Kripos i kampen mot organisert kriminalitet, en politistudie for å få treffsikker kunnskap om nye utfordringer og en vesentlig styrking av bemanningen i politiet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere