RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre glapp på toppskatten

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)
På partiets nettsider skriver man at toppskatten skal avvikles, men dette er ikke lenger Høyre-politikk.

Oslo (ANB): Høyre har over lang tid reklamert på partiets nettsider med at toppskatten skal avvikles, men det er ikke lenger gjeldende Høyre-politikk.

- Dette er bare en glipp. Høyres nettsider er nylig blitt lagt om, og i den forbindelse er det åpenbart at noen av tekstene ikke har blitt oppdatert, sier Høyre-nestleder Jan Tore Sanner til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Så sent som mandag morgen sto det å lese på Høyres nettsider at partiet går inn for «en gradvis avvikling av toppskatten». Men Høyres politikk er bare å heve innslagspunktet for toppskatten slik at folk med vanlige inntekter ikke må betale toppskatt.

Orden i sysakene
Sanner ble søndag gjennom Twitter gjort oppmerksom på formuleringen av statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen (Ap) ved Statsministerens kontor.

- Nå er nettsidene våre i skjønneste orden og i samsvar med stortingsvalgprogrammet. Vi liker å ha orden i sysakene, sier Sanner.

Han kan ikke fortelle når det var Høyres politikk å avvikle toppskatten, men det må ifølge Sanner være mange år siden.

- Det må i hvert fall være før skattereformen i 2006, sier Høyre-nestlederen som også sitter i Stortingets finanskomité.

Ingen detalj
Lederen av komiteen, Torgeir Micaelsen (Ap), mener det er alvorlig at Høyre legger ut slik feilinformasjon.

– Det dreier seg ikke om en liten detalj, men en av hovedsakene i Høyres politikk. Partiet går jo inn for å kutte skattene med titalls milliarder, og i helgen gikk Fremskrittspartiet nylig inn for å skjerpe skatteprofilen. Dersom disse to partiene blir sentrale etter neste stortingsvalg, vil det altså være snakk om store skattelettelser, sier Micaelsen.

Ikke bevisst
- Tror du Høyre bevisst har forsøkt å lure velgerne til å tro at partiet vil fjerne toppskatten?

- Nei, det tror jeg ikke. Men Høyre ville nok ha vært på krigsstien dersom Ap hadde begått en tilsvarende glipp, sier Micaelsen og minner om at toppskatten gir rundt 20 milliarder kroner i statskassen.

- Uavhengig av Høyres løfter om toppskatt, synes jeg nå folk flest fortjener et skikkelig svar på hva som vil være gjeldende skattekutt i skjæringspunktet mellom Høyre og Frp, sier Micaelsen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere