RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MER TIL SKOLE: Høyre vil ha en intensiv tidlig innsats i skolen, slik at ingen faller av. Partiet vil bruke en milliard kroner på tidlig innsats i skolen i neste periode.
MER TIL SKOLE: Høyre vil ha en intensiv tidlig innsats i skolen, slik at ingen faller av. Partiet vil bruke en milliard kroner på tidlig innsats i skolen i neste periode. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Høyre lover en milliard kroner til tidlig innsats i skolen

Høyre vil ha en intensiv tidlig innsats i skolen, slik at ingen faller av. Partiet vil bruke en milliard kroner på tidlig innsats i skolen i neste periode.

Høyre vil utvide ordningen med lærerspesialister. Én lærer på hver barneskole skal gjøres til spesialister i tidlig lese- og skriveopplæring. Disse skal være faglig ansvarlige og sørge for at flere barn enn i dag lærer å lese og skrive.

– Vi må sette inn tiltakene før gapet mellom elevene blir for stort til å tas igjen, og da er de første årene spesielt viktig, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Les også: Erna: - Det er falsk og uriktig, Jonas
Les også: Ap-topper sier nei til MDG

Samtidig vil partiet innføre en plikt for skolen til å gi intensivopplæring til elever som blir hengende etter. Hjelpen skal komme når den trengs, ikke når det er for sent. Høyre ønsker også å reformere spesialundervisningen, blant annet gjennom å stille krav om at alle barneskoler skal ha spesialpedagogisk kompetanse.

– Vi har et mål om at ingen barn skal gå ut av grunnskolen uten å kunne lese, skrive og regne skikkelig. Denne satsingen er for barna som blir hengende etter, slik at de raskt kan oppleve mestring, læringsglede og spennende skoletimer sammen med klassen sin igjen, sier statsminister Erna Solberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere