RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre med historisk skattevedtak

KAN SMILE HELE VEIEN TIL URNENE: Høyre hadde slått knockout på Ap, dersom det hadde vært valg i morgen.
KAN SMILE HELE VEIEN TIL URNENE: Høyre hadde slått knockout på Ap, dersom det hadde vært valg i morgen. Foto: Lise Åserud
Sist oppdatert:
Høyre beholder skattefradraget partiet alltid har villet fjerne.

I fjor uttalte Høyre at partiet vil kutte 570 millioner kroner til fagorganiserte. Men nå snur partiet og frir til Arbeiderparti-velgerne: Fradraget skal beholdes, skriver Dagsavisen ifølge NTB.

Skattefradraget for fagforeningskontingenter er på 3.750 kroner. Tidligere år har Høyre i sine alternative budsjetter kuttet dette fradraget. Men ikke nå lenger.

- Da vår programkomité varslet det samme, ble standpunktet trukket i tvil fra særlig Arbeiderpartiet. Nå viser vi at vi følger opp i vårt budsjett for 2013, for å understreke at Høyre er tilhenger av et velorganisert arbeidsliv og anerkjenner fradraget som et virkemiddel, sier Høyres nestleder og finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner til Dagsavisen.

Sammenlignet med andre punkter i Høyres alternative budsjett utgjør fagforeningsfradraget en stor sum. Høyre legger fram sitt budsjett i neste uke. Ifølge avisen vil det da være få punkter som er i samme størrelsesorden. Til sammenligning utgjør fagforeningsfradraget mer enn det Høyre bevilger ekstra til beredskap.

Vernet om fradraget kommer som et resultat av en ny arbeidslivspolitikk som stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen har vært med på å utforme, forteller Sanner. (NTB)

LES OGSÅ:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere