RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre med største forsprang på Ap på ti år

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Høyre får en oppslutning på 32,2 prosent på en måling som Sentio har laget for Dagens Næringsliv. Arbeiderpartiet får 28,1 prosent.

Mens Høyre på Sentio-målingen har økt oppslutningen med 1,9 prosentpoeng fra forrige måned, har Aps oppslutning falt 2,5 prosentpoeng. Høyres forsprang på Ap er nå det største på ti år, skriver Dagens Næringsliv.

Arbeiderpartiet er ikke alene om å merke tyngdekraften. Senterpartiet faller 0,1 prosentpoeng og havner så vidt under sperregrensen med 3,9 prosent. Regjeringspartner Sosialistisk Venstreparti går motsatt vei, opp 0,3 prosentpoeng til 4,2 prosent. Rødt faller 0,2 prosentpoeng til 1,1 prosent.

På den borgerlige siden faller Fremskrittspartiet 0,7 prosentpoeng til 18,3 prosent. Venstre faller 0,2 prosentpoeng til 4,3 prosent, mens Kristelig Folkeparti går fram 1,1 prosentpoeng til 5,8 prosent.

Høyre-leder Erna Solberg gleder seg over den borgerlige fremgangen.

- Det går en høyrebølge med stor H. Den startet for over to og et halvt år siden. Jeg må innrømme at det har vært så mange gode målinger for oss den siste tiden at jeg begynner å gå litt tom for ord, sier Solberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere