RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre og Frp får flertall sammen på ny måling

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Både Høyre og Fremskrittspartiet går fram, og de to partiene ville fått til sammen 89 mandater på Stortinget dersom resultatet i en fersk måling hadde vært stortingsvalg.

På målingen som Opinion Perduco har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i oktober går både Høyre og Frp fram 1,1 prosentpoeng til henholdsvis 34,4 og 17,8 prosents oppslutning.

Sammen med Venstre og Kristelig Folkeparti som begge får 4,7 prosent, får de fire borgerlige partiene en oppslutning som ville gitt 105 mandater på Stortinget. De rødgrønne blir avspist med skarve 63 stortingsrepresentanter.

Arbeiderpartiet faller 1,3 prosentpoeng og får 26,6 prosents oppslutning. SV kryper over sperregrensen til 4,2 prosent, en framgang på 0,1 og Senterpartiet får 5 prosent, tilbake 0,2.

Valgforsker Frank Aarebrot mener Arbeiderpartiet mangler energi til å mobilisere blant velgere som under mer positive omstendigheter kunne tenkt seg å stemme på partiet.

- Tilbakegangen til Ap er betydelig, og verken 22. juli-rapporten eller Vågå-saken bidrar positivt. Samtidig myser mange på Høyre, og noen på Frp. For alle de andre partiene er situasjonen dramatisk. De risikerer å bli knust mellom møllesteinene når Ap, Høyre og Frp barker sammen i valgkampen, sier Aarebrot. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere