RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre og Frp frem - Ap tilbake i ny meningsmåling


KAMPENS HETE: Partilederne Jonas Gahr Støre (Ap), finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) under partilederdebatten i Arena kultur og rådhus under Arendalsuka.
KAMPENS HETE: Partilederne Jonas Gahr Støre (Ap), finansminister Siv Jensen (Frp) og statsminister Erna Solberg (H) under partilederdebatten i Arena kultur og rådhus under Arendalsuka. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Høyre og Frp får noe høyere oppslutning, mens Ap faller på Aftenpostens nyeste partibarometer fredag, men alle endringene er innenfor feilmarginen.

Ap er fortsatt det største partiet, med 32,2 prosents oppslutning, 0,7 prosentpoeng lavere enn for en uke siden, viser målingen, som er gjennomført av Respons for Aftenposten. Høyre ender denne gangen på 25,1 prosent (+1,6), mens Frp tar tredjeplassen med en oppslutning på 11,4 prosent (+1,4).

Høyre ligger nesten 3 prosentpoeng lavere enn ved forrige kommunevalg, men også det er innenfor feilmarginen. Målingen er basert på 1.001 telefonintervjuer der folk er spurt hva de ville stemt om det var kommunevalg i morgen. Feilmarginen er mellom 2 og 3 prosent og er størst for de store partiene.

KrF går mest tilbake, og nedgangen på 2,9 prosentpoeng til 4,2 prosent er den eneste endringen som er såkalt statistisk signifikant. Mellom KrF finner vi Venstre og Sp, som begge lander på 6,1 prosent etter endringer på henholdsvis +0,4 og -0,3 prosent, samt De Grønne, som går ned 0,5 til 5,4 prosent.

SV ligger på 3,8 prosent, en fremgang på 0,3, mens Rødt er på jumboplass til tross for en fremgang på 1 prosentpoeng. Partiet får en oppslutning på 2,9 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere