RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre og Frp kan stanse post-veto

Oslo (NTB): Høyre og Frp stanser regjeringens nei til postdirektivet om de kommer til makten etter valget neste år. Det blir enkelt for en ny regjering å trekke tilbake Norges veto, mener de to partiene.

- Vi vil ikke føle oss bundet av det en regjering har vedtatt, men ikke effektuert. Vi vil stille oss fritt, sier finanspolitisk talsperson i Frp Ketil Solvik-Olsen, til Nationen.

Postdirektivet åpner for konkurranse på brevpost under 50 gram, som Posten i dag har enerett på i Norge. Aps landsmøte vedtok i fjor vår at Norge bør si nei til direktivet, og for første gang i historien ta i bruk reservasjonsretten i EØS-avtalen.

EU har ennå ikke satt i gang den formelle prosessen rundt striden om postdirektivet, som regjeringen har sagt den ikke vil implementere.

Den formelle såkalte 102-prosessen innebærer at partene skal forhandle i først seks måneder, og så tar det ytterligere seks måneder før deler av EØS-avtalen settes ut av kraft.

Fredag var det møte i EØS-komiteen i Brussel, men EU startet heller ikke denne gangen stoppeklokken. Det betyr at saken ikke rekker å bli ferdigbehandlet før stortingsvalget neste høst. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere