RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre om i EU

Brussel (NTB-AFP-Reuters): De konservative befestet posisjonen som største blokk i EU-parlamentet i helgens valg. Også radikale partier på ytterste høyre fløy er på frammarsj.

Paraplyorganisasjonen Europeisk Folkeparti (EPP), som samler sentrum-høyre-partiene, ligger an til å bli den største gruppen i parlamentet. EPP har sikret seg minst 267 plasser i det nye EU-parlamentet, som er slanket fra 785 til 736 representanter.

Den sosialistiske blokken får trolig 159 plasser etter å ha gjort det svært dårlig i mange land. I Tyskland karet sosialdemokratiske SPD seg så vidt over 20 prosent, mens britiske Labour så gjorde et elendig valg og ligger an til å bli tredje største parti med 16 prosent. De franske sosialistene måtte også nøye seg med magre 16 prosents oppslutning.

I alle de tre tungvekterlandene gjorde de konservative partiene gode valg. Også i Italia gjorde statsminister Silvio Berlusconis høyreparti et godt valg med cirka 35 prosent av stemmene.

- Oppmøtet viser at dette ikke er tiden for selvtilfredshet, konstaterer sjef for EU-kommisjonen, José Manuel Barroso. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere