RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre raser mot Eriksen

Sist oppdatert:
Høyres Petter Løvik mener næringsministeren vingling setter milliardverdier i fare. Les mer her:
Høyres Petter Løvik har mistet tålmodigheten med næringsminister Odd Eriksen (Ap). Årsaken er at Eriksen ikke enda har kommet med hva det politiske innholdet i en ny og aktiv eierskapspolitikk vil bestå i.

Etter flere henvendelser, blant annet i Stortingets spørretime, har Løvik og opposisjonen bedt næringsministeren om å konkret svare på spørsmål. Skikkelige svar har det vært smått med, mener Løvik.

- Det som er farlig er at Eriksen skaper stor usikkerhet. Hva skal ligge i den nye erværsloven? Hvordan skal staten være en mer aktiv eier? Det haster å få avklart hva Eriksen vil, det han nå gjør er å utsette og utsette og komme med antydninger uten å være konkret, sier Løvik til iMarkedet.no.

Løvik sier at det bør bekymre investorer at man ikke vet hva som kommer av rammebetingelser for næringslivet. Denne usikkerheten er verst, mener Løvik.

- Han kan snakke ned verdier for mange milliarder kroner ved at han ikke sier noe, sier Løvik til iMarkedet.no.

Han oppfordrer nå Eriksen til å komme med en konkret avklaring om hva den nye næringspolitikken vil inneholde av konkrete endringer.

- Skal vi leve frem til neste jul før vi får vite hva som ligger i den aktive eierskapspolitikken? For meg og andre er det avgjørende at vi får et svar. Til nå har det bare vært floskler, sier Løvik til iMarkedet.no.

Eriksen har enda ikke stilt opp i den spontane spørretimen på Stortinget, men Løvik forteller at de enda ikke har fått noe annet enn ullne svar på sine spørsmål om hva den nye eierskapsloven skal inneholde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere