RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre-representant vil skyte Oslo-ulven

Sist oppdatert:
- Kommer de inn på gårdsplassen eller innpå folk, synes jeg det er helt greit å skyte dem.

Stortingsrepresentant Gunnar Gundersen (H) fra Hedmark synes ikke det mye omtalte ulveparet i Østmarka i Oslo er verdt å verne.

- Kommer de inn på gårdsplassen eller innpå folk, synes jeg det er helt greit å skyte dem. De er ikke verneverdige. Noe ulv må vi tåle, men russisk ulv skal ikke ha fortrinnsrett på norske gårdsplasser slik de har der jeg kommer fra, sier skogeieren og politikeren fra Åsnes til VG.

Han er dermed på en annen linje enn miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV). Han vil bygge nasjonalpark i Østmarka for blant annet å verne om Fenris og Frøya, som ulveparet ble hetende etter en nettavstemning.

Les også: Her er ulven på vei til butikken

Gundersen mener, i likhet med Sp-representant Trygve Slagsvold Vedum fra samme fylke, at ulven i Norge er en del av en ikke-utryddingstruet russisk stamme. Høyre-representanten vil i stedet ha vernetiltak mot ulven.

- I stedet for en ulvesone bør debatten snus: Vi bør erklære områder der russisk ulv absolutt ikke skal få være, fordi vi har helt særnorske interesser å ivareta. Jeg tenker på slike ting som villrein og sørsamisk kultur. I disse områdene bør det være stående fellingstillatelse, sier han til avisa.

Han betegner ulovlig ulvejakt som trist og uakseptabelt, men sier det er et utslag av at distriktene helt har mistet tillit til rovdyrpolitikken.

Les også: - Hvorfor skal ulven drepes?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere