RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Høyre smører lærerne

Sist oppdatert:
Høyre sier nei til å bruke statens penger på skolemat. Partiet vil i stedet smøre lærere med tre milliarder kroner.

- Høyre vil bruke tre milliarder kroner på etter- og videreutdanning av lærere de neste fire årene. Vi skal satse på lærerne og ikke verken SFO eller mat i skolen, sier Høyre-leder Erna Solberg til ANB.

Tirsdag delte Høyre-lederen ut matpakker til forbipasserende på Egertorget i Oslo.

Mer kompetanse
Budskapet hennes var at det foreldrene skal sørge for mat, mens lærerne skal sørge for matte. Bakgrunnen er en undersøkelse som viser at sju av ti lærere mener de trenger mer etter- og videreutdanning for å gi elevene god undervisning.

- Det går et skille i norsk skolepolitikk mellom de partiene som ønsker mer kunnskap, kompetanse og læring på den ene siden og de partiene som lover frukt og grønt, varm eller kald mat og makspris på SFO, sier Erna Solberg.

Foreldreansvar
- Skillet går mellom mat og matte. For oss i Høyre er lærerne det viktigste, sier Høyre-lederen. Hun mener at foreldrene må ta ansvar for at barna har med matpakke på skolen.

- Høyre går inn for at alle lærere på alle trinn skal få kunne øke sin kompetanse i løpet av yrkeskarrieren. Kravene til lærerne kommer bare til å bli større i tiden som kommer, sier stortingsrepresentant og skolepolitisk talskvinne i Høyre, Ine Eriksen Søreide. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere