RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre stuper på ny måling

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Samtidig går Arbeiderpartiet fram 6,3 prosentpoeng.

Høyre får 27 prosent på en ny meningsmåling i Vårt Land, mens Arbeiderpartiet igjen er det klart største partiet med 31,8 prosent.

Arbeiderpartiet går nesten like mye fram som Høyre går tilbake: 6,3 prosentpoeng til 31,8 prosent. Dermed er statsministerens parti igjen suverent størst.

Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet balanserer fortsatt på kanten av sperregrensen, og dermed er det fortsatt langt igjen til flertall for den rødgrønne regjeringen.

Fremskrittspartiet går tilbake 1,6 prosentpoeng til 18,1 prosent og dermed trengs enten Venstre eller Kristelig Folkeparti for å skape flertall til Erna Solberg som statsminister. Det blåblå alternativet får 79 stortingsplasser og de rødgrønne 71. Venstre og Kristelig Folkeparti får ni representanter hver.

Kristelig Folkeparti går fram 1,8 prosentpoeng til 5,8 prosent, og Venstre går fram 0,8 til 5,4 prosent. Sosialistisk Venstreparti går tilbake et halvt prosentpoeng til 4 prosent, mens Senterpartiet har en liten framgang på 0,3 som så vidt bringer partiet til 4,2 prosent og over sperregrensen igjen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere