RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre taper terreng til Ap i Finnmark

Vadsø (NTB): Høyre mister nesten 4 prosentpoeng til Arbeiderpartiet, og De Grønne spretter over sperregrensen i en ny meningsmåling for Finnmark.

I Nordlys' måling, som er gjort 19. august, øker Ap med 1,5 prosentpoeng til 35,1 prosents oppslutning, mens Høyre går tilbake 2,4 prosentpoeng til 23,5. Forrige måling ble gjort bare fem dager tidligere.

- Jeg tror flere og flere vil vektlegge det som er retningsvalget når de skal stemme 9. september. Det handler om hva de store pengene skal brukes til, helse, omsorg og skole eller skattekutt, sier Helga Pedersen, Aps førstekandidat i Finnmark.

Også i Troms skyver Ap Høyre fra seg, mens begge partiene går noe ned i Nordland. I en måling i VG presentert onsdag er Arbeiderpartiet hakk i hæl med Høyre i kampen om å være landets største parti.

Miljøpartiet De Grønne blomstrer i en rekke målinger om dagen, og i landets nordligste fylke er de i denne målingen femte største parti. Partiet går fram 1,7 prosentpoeng, og bryter sperregrensa med 4,8 prosents oppslutning. Lignende oppslutning har de også i Troms.

Blant de andre partiene får Frp 12,1 prosent (-1), SV 7 prosent (-1), Venstre 4,1 prosent (-0,4), Sp 3,6 prosent (+0,3), KrF 2,9 prosent (+0,1), og Rødt 2 prosent (-0,3). (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere