RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IKKE FORNØYD: Leder av Høyres Kvinneforum, Julie Brodtkorb, er ikke fornøyd med en kvinneandel på 35 prosent på Høyres valglister.
IKKE FORNØYD: Leder av Høyres Kvinneforum, Julie Brodtkorb, er ikke fornøyd med en kvinneandel på 35 prosent på Høyres valglister. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Høyre-topp: - For få kvinner på valglistene

Julie Brodtkorb håper flere kvinner vil kjempe om topp-plassene.

- Høyre er enige i at andelen kvinner i topp-posisjoner på valglistene er for lav, både i Høyre og i andre partier, sier leder for Høyres Kvinneforum og statssekretær ved Statsministerens kontor, Julie Brodtkorb, til Nettavisen.

I forrige uke skrev Nettavisen at det kun er SV som har flere kvinnelige listekandidater enn menn som stiller til valg ved høstens kommunevalg.

Les også: Kun ett parti har flere kvinner enn menn på valglistene

- Håper flere vil kjempe
Dårligst ut kommer Frp, med en kvinneandel på bare 27 prosent. Høyre har heller ikke mye å skryte av, med 35 prosent kvinner på listene.

Nå håper Brodtkorb at flere kvinner vil kjempe om topp-plassene.

- Vi har mange svært dyktige menn og kvinner på alle våre lister, og håper at enda flere dyktige kvinner vil kjempe om topp-plassene i årene fremover, sier hun.

Brodtkorb forteller at Høyre er i ferd ned å sende ut en undersøkelse blant alle som ble foreslått til årets lister, for å finne ut hvorfor foreslåtte kandidater takker ja eller nei til å stå på listene.

- Resultatene av denne undersøkelsen vil gjøre oss bedre i stand til å sette i verk tiltak som virker. Høyres kvinneforum utarbeider også i disse dager en mentorordning for å støtte kvinner som vil opp og frem i Høyre, sier hun.

43 prosent kvinner
Totalt 58.093 personer stiller til valg ved kommunevalget til høsten, viser tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Kvinneandelen er på 43 prosent, noe som er en økning på én prosent fra valget for fire år siden.

Den beste i klassen, SV, har 2699 kvinner og 2304 menn på sine lister, noe som er en kvinneandel på 54 prosent. Nesten 50 prosent kvinner har også Miljøpartiet de Grønne, med 1428 menn og 1401 kvinner på listene.

Slik er kvinneandelen i alle partiene:

Slik er kvinneandelene i alle partiene som er representert på Stortinget. Dårligst ut kommer Frp og Høyre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere